Monday 22 March 2010

21η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου.Πραγρατικά..ακόμη και ο θεός κοιμήθηκε.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η 21ή Μαρτίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου.  Πραγματικά..ακόμη και ο θεός κοιμήθηκε..











Οι αθλητές και ανάμεσα τους και οι ποδοσφαιριστές και να μην είναι, μαθαίνουν γρήγορα να γίνoνται προληπτικοί. Να κουβαλάνε αρκουδάκια, να κάνουν τις ίδιες διαδρομές, να φοράνε τα ίδια ρούχα και να πιστεύουν ότι εκεί πάνω υπάρχει κάποιος που κρατάει ή πετάει τον πήχυ στον αθλητή που πηδάει επί κοντώ ή κουνάει την μπάλα για να την στείλει στα δίχτυα ή στο δοκάρι.




Ο Θεός του αθλητισμού βοηθάει και σε κάτι άλλο. Να βρίσκεται κάποιος για να φορτώνεται τις ήττες, αντί να τις φορτώνονται οι αθλητές και οι προπονητές τους. Enter on stage του ΟΑΚΑ τον απαίσιο Μποχάρ, τον Θεό του ποδοσφαίρου που γκαντεμιάζει την μία ομάδα -στην συγκεκριμένη περίπτωση τον Παναθηναϊκό- και την κάνει να χάνει τις ευκαιρίες σαν κέρματα σε "φρουτάκια".


Στο ερώτημα "αν είχαν δίκιο οι παίκτες του Παναθηναϊκού να επικαλούνται την ατυχία ,η απάντηση είναι.." Mέχρι και το τρίτο δοκάρι του Σισέ έχουν δικαίωμα να βλαστημάνε την τύχη τους". Οι ευκαιρίες που χάνει ο Παναθηναϊκός σε αυτό το διάστημα δεν οφείλονται στην ανικανότητα των παικτών του, αλλά κυρίως στην ατυχία. Ανίκανος είναι ένας παίκτης που έχει την ευκαιρία και κλοτσάει αέρα ή στέλνει την μπάλα στα περιστέρια. Ατυχος αυτός που την βλέπει να περνάει στην τρίχα  από το τέρμα ή να χτυπάει στα δοκάρια. Και ο Παναθηναϊκός στα λεπτά της υπεροχής του έχει και ευκαιρίες -που η μπάλα δεν του κάνει το χατήρι- και δοκάρι. Αλλά μέχρι εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός το προσπαθεί. Στην ουσία το παρατάει μετά το δοκάρι του Σισέ και το βγάλσιμο της μπάλας πάνω στην γραμμή από τον Παπαδόπουλο.
Ομαδικά οι παίκτες του Παναθηναϊκού πέφτουν θύμα της ψύχωσης του γκαντέμη. "Αφού δεν μπήκε τώρα δεν θα μπει ποτέ" και φυσικά το πετυχαίνουν, αφού από την στιγμή που ο αθλητής αποφασίσει ότι αποκλείεται να κερδίσει, το να το πετύχει δεν είναι και δύσκολο.
Αυτά για το ματσ.










ΥΓ1:Σεζόν 2006-2007, τρία χρόνια πριν. Ο Παναθηναϊκός έπαιρνε νίκη στο "Γ. Καραϊσκάκης" συμπληρώνοντας δύο εναντίον του αιωνίου αντιπάλου. Σε ένα ματς που ο ΟΣΦΠ είχε τις ευκαιρίες, αλλά οι "πράσινοι" εκμεταλλεύτηκαν την τύχη για να φύγουν με το διπλό. Και τι κατάφεραν τελικά; Τίποτα! Η σεζόν ολοκληρώθηκε απλά και μόνο με τις δύο νίκες επί του αιωνίου. Ερχόμαστε στο φέτος. Οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Ο Ολυμπιακός είναι αυτός που κερδίζει δύο φορές τον πρωτοπόρο και κατά 99% πρωταθλητή.


ΥΓ2:  ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ  !!!!!!!!



No comments:

Post a Comment