Friday 9 April 2010

Πάει και αυτός λοιπόν..


Malcolm Robert Andrew McLaren 22 January 1946 – 8 April 2010
Και εκεί που λες ποιος άλλος μας έχει μένει , μας τους έφαγε όλους το 2009, ξυπνάω σήμερα διαβάζω τα ευχάριστα. Προσωπικά δεν τον ήξερα άλλα όσες φορες τον έβλεπα πάντα μου ξίνιζε, όπως και να το κάνουμε πάντως άφησε και αυτός το στίγμα του μιας και επίσημος ανήκει στην λίστα με τις σημαντικότερες προσωπικότητες των τελευταίων 100 χρόνων
Malclom McLaren





















O κυρίος Maclaren που λέτε ψόφησε και πριν προλάβουν να τον αποτεφρώσουν αποφάσισα να τον θάψω πρώτα...

Ήταν αυτό που έχουμε ακούσει να λέγεται από πολλούς πολιτικούς , καιροσκόπος, είχε ο πούστης όμως timing, πως να το κάνουμε; ξεκίνησε λοιπόν το 1971 με τη σύντροφο του Vivienne Westwood( την οποια υπερευχαριστώ γιατί το chrome πετάει, όχι μονο πετάει γαμιώντας πάει) άνοιξαν στο Λονδίνο τη μπουτίκ Let It Rock που αργότερα μετονομάστηκε, πρώτα σε Τoo Fast Το Live Too Young Το Die και μετά σε SEX.
Eκεί λοιπόν έκανε μια πρόβα generale με τους New York Yolls η οποια ήταν καλο ξεκίνημα μπορώ να πω, την μεγάλη μπάζα όμως την έκανε όταν ένας λιγδιάρης μπερδεύτηκε στα στενά του Λονδίνου και από σπόντα βρέθηκε στο μαγαζί τους, καταλάβατε ποιος ήταν αυτός ο λέτσος εέ; Μπράβο αστεριαα μου, για τον Johhny Rotten και τούς SexPistols γενικά μιλάω. Εκεί λοιπόν με διαφορα πολύ ωραία τεχνάσματα ξεκίνησε και το κίνημα του punk που όλοι ξέρουμε την κατάληξη, έχει γεμίσει ο τόπος με φρικιά! Στην συνεχεια έφτιαξε τους Bow Wow Wow με μέλη των Adam & the Ants και την 13χρονη τραγουδίστρια Annabella Lwin. Το 1982 κυκλοφόρησε το single "Buffalo Gals", ακολούθησε το "Double Dutch" και το άλμπουμ "Duck Rock".

Τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε με τη σκηνοθεσία και έκανε διαλέξεις σε συνέδρια μανατζαρέων, μάλιστα είχαμε και την τιμή να τον φιλοξενήσουμε πριν μερικά χρονια, και άκου εδώ το γιάτι, επισκέφτηκε την Αθήνα για να μιλήσει σε ημερίδα μάρκετινγκ, αλλα άδραξε τη εύκαιρα να μας προσφέρει και ένα show, παίζοντας μουσικές, προβάλλοντας video του και αλλα πολύ ενδιαφέροντα, μα πάνω από όλα να κάνει αυτό που έχει σπουδάσει, να λέει ιστορίες..

ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ

No comments:

Post a Comment