Tuesday 8 June 2010

Σώσον, Κύριε, την εθνικήν μας, και ευλόγησον την εστίαν της





Με αγιασμό από τον μητροπολίτη Καλής Ελπίδας και Γιοχάνεσμπουργκ, Σέργιο, συνεχίστηκε η προετοιμασία της εθνικής μας ομάδας για τον κρίσιμο αγώνα με την Νότιο Κορέα. Το σημερινό πρόγραμμα των διεθνών μας περιλαμβάνει νηστεία, προσευχή και περιφορά των εικόνων.


Μιας και ο μητροπολίτης Σέργιος είναι και μητροπολίτης Καλής Ελπίδας, είναι ευκαιρία να πω πως ποτέ δεν κατάλαβα γιατί λέμε «το ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας». Αφού δεν υπάρχει κακή ελπίδα, γιατί λέμε «της Καλής Ελπίδας»;

Τέλος πάντων, ο μητροπολίτης Σέργιος ράντισε τους παίκτες μας με την αγιαστούρα, ξεμάτιασε και τον Ότο Ρεχάγκελ και στη συνέχεια ανέλυσε στους παίκτες τα αίτια που οδήγησαν στο Σχίσμα των Εκκλησιών, αλλά και τον τρόπο που πρέπει να αγωνιστούν ενάντια στη Νότιο Κορέα.

Στη συνέχεια, ο κ. Σέργιος ράντισε τις σωβρακοφανέλες, τα παπούτσια και τις κάλτσες των παικτών μας και τους άλειψε τα πόδια με μύρο.

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης που ακολούθησε, ο Γιούρκας Σεϊταρίδης ήρθε στα χέρια με τον Κώστα Χαλκιά, επειδή ο Χαλκιάς υποστήριξε πως το Άγιο Πνεύμα εκπορεύεται και από τον Υιό. Οι δυο παίκτες αντάλλαξαν βαριές κουβέντες και αναγκάστηκε ο μητροπολίτης να τους ξαναραντίσει –με βασιλικό αυτή τη φορά-, για να βγει από μέσα τους ο Σατανάς.

Μετά την προπόνηση –και αφού επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο- είχαμε επεισόδιο και ανάμεσα στον Καραγκούνη και τον Κατσουράνη, αφού ο Κατσουράνης ήθελε οι παίκτες να παρακολουθήσουν το «Dolce Vita» του Φελίνι, ενώ ο Καραγκούνης προτιμούσε το «Θεώρημα» του Παζολίνι.

Τελικά, επενέβη ο Ότο Ρεχάγκελ και οι παίκτες παρακολούθησαν την «Αγωνία του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι» του Βέντερς.

Το βράδυ, μια αντιπροσωπεία της εθνικής μας ομάδας παρευρέθηκε σε εκδήλωση ομογενών. Οι παίκτες μας δεν ήθελαν να πάνε, γιατί η εκδήλωση δεν είχε χορηγό και δεν θα κονομούσαν, οπότε έγινε κλήρωση και οι τέσσερις άτυχοι ήταν ο Καραγκούνης, ο Γκέκας, ο Χαριστέας και ο Τζόρβας.

Μαζί τους πήγε και ο τιμ μάνατζερ Τάκης Φύσσας, γιατί, αν τους αφήσεις τους παίκτες της εθνικής μας βράδυ μόνους τους, είναι σίγουρο πως θα αρχίσουν τις μαλακίες και θα καταλήξουν σε κάνα στριπτιζάδικο με πουτάνες.

Η εκδήλωση των ομογενών –αν και δεν είχε χορηγό- ήταν πολύ συγκινητική και –βλέποντας τους Έλληνες εδώ- καταλαβαίνεις πως είναι καλοί άνθρωποι και όχι σκατάδες σαν εμάς.Στην εκδήλωση ήταν παρών και ο μητροπολίτης Σέργιος, ο οποίος ήθελε να ξανακάνει αγιασμό, αλλά τελικά αρκέστηκε σε ένα ευχέλαιο.
από pitsirikos.net

No comments:

Post a Comment