Tuesday 25 October 2011

Το όργανο της Αντεπανάστασης.



Το έργο του κόμματος είναι μόνο να εκπαιδεύσει τις οπισθοχωρημένες μάζες προς την ανεξαρτησία, να τους δώσει την δύναμη να πάρουν την εξουσία από μόνοι τους. Είναι η διδασκαλία του υποκειμενικού στοιχείου της Επανάστασης, αυτή είναι η συνείδηση της εργατικής τάξης της ιστορικής τους αποστολής, που μπορεί να επιτύχει το Κόμμα. Η επανάσταση μπορεί να γίνει μόνο από την εργατική τάξη. Ένα Κόμμα που μιλά εκ μέρους των εργατών, που τους «εκπροσωπεί» - για παράδειγμα στα Κοινοβούλια – και δρα αντί γι’ αυτούς, στο τέλος θα βαλτώσει και θα γίνει το ίδιο όργανο της Αντεπανάστασης.


Tάδε έφη Rosa Luxemburg. 


YΓ Αφιερωμένο σε όλους τους "συντροφους" απο το ΚΚΕ

11 comments:

  1. Δυστυχώς όμως στην προκειμένη δημοκρατία που μας έχει δοθεί, μέσω κοινοβουλείου είναι η μόνη λύση άσκησης και εφάρμογης όχι μόνο της εργατικής αλλά και της συνολίκης συνείδησης. Μόνο όταν θα υπάρξει συνολική συνείδηση θα έχει επιτευχθεί η επανάσταση.

    ReplyDelete
  2. a kala...esi thes akoma poli douleia.oute ta vasika den exeis siniditopoiisei.akoma kke re mlk?i aristera tis eksousias kai tou kefalaiou kai kathe eidous pseutoepanastates na mas leipoun.opoios sinergazete-simetexei sto astiko koinovouleutiko sistima stekete apenanti stin epanastasi.kai-

    ReplyDelete
  3. Καθόλου κκε αλλά υπαρχουν πολλά κοίνα σημεία μεταξύ των δύο. Απλά αυτο που λές εσύ είναι η ιδανική καταληξη αυτου που λέω εγώ, να κυβερνάει ο λαός απο την βάση. Όμως αυτό δεν μπόρει να γίνει απο την μία μέρα στη άλλη, δεν είμαστε ιδεαλογικά έτοιμοι σαν σύνολο, εκτός αμα πιστεύεις το αντίθετο? Μιλάμε για επανάσταση αλλά μετά την επανάσταση, τι?

    ReplyDelete
  4. i epanastasi den tha erthei mesa apo ta koinovoulia.!kai ego d eipa oute pos einai etoimi oli i koinonia ideologikaoute oti tha ginei apo ti mia mera stin alli.an to kke thelei na legete epanastatiko kai ergatiko koma i thesi tou einai ekso apo ti vouli.

    ReplyDelete
  5. Κοίτα αυτό που βλέπω εγώ είναι οτι υπάρχει πάντα μια αντικουμμουνιστική διάθεση για ότι θέσεις και αν πάιρνει, απο την μία το κατηγορούν που είναι στη βουλή απο την άλλη το κατηγορούν που απείχε απο τις έκλογες του '46, το κατηγορούν που κάνει πορείες μόνο του/το κατηγορούν που "καπέλωσε" το σύνταγμα κ.ο.κ και εκεί είναι η ένσταση μου, πως μπορέις να είσαι κατά ενός κόμματος που ως σκοπό έχει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα του λαού; δεν λέω να είσαι σονι και καλά υπέρ, αλλά να μην είσαι κατά, κατα τα'λλα στα αρχίδια μου για το κόμμα. Τέλος, δυστυχώς, τι να κανουμε; προς το παρόν κοινοβουλευτική δημοκρατία έχουμε, τι να κάνει να απέχει; να αφησουμε τα άλλα κομμάτα να αλωνίζουν; οχί, οφείλει να πάρει μέρος και να ασκεί την όποια εξουσία έχει πάρει από τον λαό, αρκεί πάντα να υπερασπίζεται την φωνή του λαού. Αυτό βέβαια μέχρι να έρθει αυτή η ουτοπική λαμπρή μέρα που ο άνθρωπος δεν θα χρείαζεται να ασκεί ή να του ασκείται καμία μορφή εξουσίας :)

    ReplyDelete
  6. nai re na apexei.na vgei kai na pei emeis me tous ekmetaleutes den kathomaste oute kan st idio trapezi.diapragmateute to kke tora an tha mas skotosoun me maxairi i me pistoli.oust re.komatoskila to mono tous noiazei einai oi epixorigiseis kai ta vouleutika aksiomata.a kai auto to teleutaio mi to peis se kanan komounisti.autoi ama d exoun enan igeti na ipakoun niothoun ena keno.

    ReplyDelete
  7. Πολυ ωρέα και ρομαντικά όλα αυτά με την αποχή, αλλα καίρος να το ρίξουμε στον ρεαλισμό, η αποχή δεν λύνει το πρόβλημα, το κάνει στη ακρή απλως. Το κκε και γενικώς η πραγματική αριστερά δεν διαπραγματευται τίποτα απ'όλα αυτά που λες γιατί απλά ανήκει σε άλλη πλατφόρμα απο αυτή που κυβερνάει. Και μου την σπάει που αναγκάζομε να υπερασπίζομε το κκε γιατι δεν ανήκω εκεί, αλλά αυτο με το αντικουμουνισμό έχει καταντήσει εμετικό. Το κκε και το εβραικο λόμπι φταίνε για όλα! Φαντάσματα παντού

    ReplyDelete
  8. den ftaine gia ola allaftaine gia kapoia.kai isa isa ama ego milao poli realistika.kai to kke eipame den einai pragmatiki aristera einai i aristera tou kefalaiou,ton apoliseon,ton provokatoron tou politexniou(kata to kke),tis varkizas,tis sigkivernisis me ti deksiakai to prama d exei teliomo.

    ReplyDelete
  9. kai den eimai antikoumounistis.antikoukoues eimai.giati exei katantisei ena ekfilismeno "aristero" komma kai organo tis antepanastasis opos leei i fili mou i rosa

    ReplyDelete
  10. ρε τι είπα εγώ? στα αρχίδια μου το κκε, ο αντικουμμουνισμος είναι αυτό που με αηδιάζει, θυμίζει άλλες εποχές. Αλλά και γιαυτά που είπες περισσοτερη ζημιά εκάνε στον εαυτό του και στο εσωτέρικο του παρά σε άλλους. Το εκνευριστικό είναι η άρνηση παραδοχής ακόμα και χρόνια μετά.
    ps ακου pressproject είχε καλεσμένο πιτσιρίκο και καλαμούκη και έπεσαν μερικές τάπες απο καλαμουκοφ

    ReplyDelete